torsdag den 24. juli 2014

Dansk psykiatri er for dårlig, men bedre end sit rygte: Tak til hele personalet på akutpsykiatrisk Afsnit


Jeg hedder Claus Piculell og 'huserede' på jeres afsnit søndag og mandag 20-21. juli 2014. Jeg beklager min opførsel og mange forsøg på at fremtvinge ændringer i en for jer åbenlys psykose – der kom af dødsangst og måske stædighed fra min OCD … ;-)

Svenskerne kalder min tilstand da at være skræmt fra ”vid og sans” - altså fra sin forstand - at være ”livrädd”, altså bange for sit liv eller bange på vegne af sit liv. Englænderne kalder det scare the life/living daylights out of someone” og “scare (someone) witless”, franskmændene cirka “peur de votre esprit » « faire (quelgun) peur stupide », og tyskerne cirka “starr vor Schreck ” og “Shreck einjagen”. Det var det, som førte til midlertidige åndelige ubalance. Det indså jeg allerede inden samtalen med psykiateren.

På dansk hedder det dødsangst, og det skal forstås i Kierkegaardsk forstand: Man ved, at ens eksistens – i ordets bredeste betydning - er i fare, og det rummer både muligheder og (store) farer. Bla. derfor kaldes Kierkegaard eksistentialismens fader. Man er i en krise, en personlig af slagsen, og deraf kommer det midlertidige vanvid, som bla. kan kaldes en neurose, der bliver til en (grænse-)psykose.

Jeg havde akutindlagt mig selv på den somatiske skadestue pga. akut anæmi og lave væsketal (salte). Jeg var svag som en baby og rædselsslagen af dødsangst. Jeg kom selv til skadestuen i en taxa med rigelige drikkepenge til en fantastisk chauffør, men havde det så skidt, at man indlagde mig på akut psykiatrisk intensivt sengeafsnit.

Dødsangsten gjorde mig psykotisk, og min OCD og desperation fik mig til at tale og tale i et forsøg på at overbevise om, at jeg kradsede af uden øjeblikkelig behandling, fordi jeg mente at have hjerteanfald. I virkeligheden skyldtes det dels, mine nyrer er diagnosticerede som overbelastede af 50 piller om dagen i 25 år og dels deraf følgende rigtigt dårlige tænder (egenbetalingen er den anden årsag til de dårlige tænder).

Derfor drikker jeg meget vand, og vi var midt i en mange uger lang hedebølge, hvor jeg mistede for meget blod og salte fra kroppen over tre hektiske døgn uden andet end postevand og en pose frosne majs, som kom op igen tilsyneladende som kidneybønner i rød-brun chilisauce, hvilket ikke ligefrem gør én tryg. Men sandheden viste sig i urin og blodprøver.

I dehydreret, afsaltet og anæmisk tilstand rabler man, ganske som jeg gjorde, og man kan ikke tænke klart. Man rabler indeni og udenpå.

Nu skal jeg ikke rable mere. Jeg agter nemlig at bruge mine nye (og gamle) erfaringer og skrive nogle artikler, essays, aforismer og digte. Når jeg skriver, lever jeg!

Artiklerne vil formentlig blive offentliggjort på en af mine blogs, som vitterlig hedder Helbredskvartalet, og den kan vitterlig findes i gode søgemaskiner som Google, Yahoo og Bing i IE, FF og Chrome på ordene: ”Piculell + førtidsgrøntsag + Helbredskvartalet”.

Jeres bærbare PC'er er især fra Apple med deres eget styresystem og egen netbrowser, nemlig Safari. Derfor kunne mine søgeord ikke findes. Det er et godt eksempel på, hvordan Apple monopoliserer sine kunder og overbeviser dem om at have det sidste nye og mest avancerede, mens de som alle andre monopoler lukker så meget af for konkurrenterne som muligt.

Den slags er meget trist, og derfor skal monopoler reguleres, evt. socialiseres, men i hvert fald brydes op i så små virksomheder, at der stadig er ægte konkurrence. Og så skal finanssektoren skilles i almindelig bankvirksomhed, som skal være samfundsejet, mens al anden spekulation er helt og aldeles for den juridiske persons egen regning.

I kan se Helbredskvartalet på denne – nu korrekte og huskede – netadresse:

Andre blogs og udgivelser kan findes gennem mine to danske netsteder:

Claus Piculells netværk:

Piculells Netsted: (backups)

Mange tak for at holde mig ud og hjælpe mig op.

Bedste hilsener
Claus Piculell, førtidsgrøntsag og cand.mag. i statskundskab og engelsk

1 kommentar:

  1. PS ...!
    Jeg skriver, at dansk psykiatri er for dårlig, jf. at sektoren nu endelig oprustes bla. økonomisk sågar i en sparetid, men bedre end sit rygte. Det er rygtet blandt patienter og pårørende, jeg tænker på ... ;-)
    vh CP

    SvarSlet